tiistai 20. marraskuuta 2007

Niinkin tärkeästä asiasta kuin tavarataloista

Niin sanottu säästämismaniani yrittää jatkua, mutta välillähän sitä on ostettava jotakin, esimerkiksi joululahjoja sekä etukäteissynttärilahjoja itselleen. Mutta sen verran vähemmän tuolla keskustassa on tullut ravattua (huom. sunnuntaina kävimme keskustassa A:n AUTOLLA, onko mokoma retard J. Pajunen nyt tyytyväinen, hä? Musta ainakin tuntui paaaljon porvarimmalta ja arvokkaammalta kun sai körötellä keskustassa vttustana.) , että silmät ovat auenneet muutamien ostosparat... siis ostoshelvettien todellisen luonteen näkemiseen.

Tämähän on taas mielipidekysymys, mutta koen suurta intohimoa (since today) vertailusta Stockmann vs. Sokos. Miksi ihmeessä en ole aiemmin asioinut enemmän viimeksi mainitussa? Osasyynä vuosia sitten oli Stockmannin tyhmä kanta-asiakaskortti, jonka köyhä opiskelija sai helposti ja sitten sillä saattoikin ostella kaikkea kivaa ja "tarpeellista", joita makseltiin sitten pitkään. No nythän löytyy tietenkin luottokorttiloita lompsasta, eihän niistä mihinkään pääse, mutta hyödyllisempiä sellaisia. Ja jotain ihqua bonustakin kertyy.

Tämä ei ole mikään mainos, eikä mulla ole ko. firmaan minkäänlaisia kytköksiä, mutta Sokoksella oleva tavara on selkeämmin esillä, ja sieltä löytyy normaalia, laadukasta kamaa. Ja siellä ei myydä mitään paskaa! Stokkalta viimeinen muistikuva on Hulliksilta, jossa aina kusetetaan keltamustilla hintalapuilla kuluttajaa pahemman kerran. (Been there, done that, bought the t-shirt.) Tavara varmaan viedään välillä outletiin ja tuodaan takaisin Hullujen päivien aikaan toiselle kierrokselle. Ihana ryppyinen neuletakki aitoa akryylia vain 79,95! Muropaketti nyt vain 2,65! (norm. 2,85)

Mulla ei ole mitään ylellisyyttä vastaan, eikä Stockmann ole suinkaan kalliimpi muita kaikessa, mutta kun se on sellaista pseudoylellisyyttä. Joko siellä vain etuillaan tai sitten tavallinen taatelintallaaja saa jotain kiksejä, kun pystyy ostamaan Galna dagareilta jotain "luksuskamaa".

Joku Very Posh Biscuit Factory: Unelmakauralehdykäiset 5,59 € (652 €/kg)
Teurastaja Makkonen: Tuore Porsaan peräfilee 16,666 € (16,668 €/kg)


Ylellisyyttä observoin mieluummin jossain Harvey Nicholsilla, kun sheikit pistää vähän puntia menemään. Täällä on kiva löytää mutkattomia, hyviä tuotteita ja palvelua. Joo ja Sokokselta saa sillä bonuskortilla hajuvesiäkin halvemmalla kuin laivalta (siellä vasta kallista onkin, mutta säästän ihmisiä enkä aloita paasaamista laivoista...)

Ei kommentteja: