sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Tropicario helsinkiläisittäin

Viime yönä tehtiin historiaa - pysyin yöbussimatkan kotiin hereillä! Ja jäin oikealla pysäkilläkin pois, eikä niin kuin silloin joskus, kun kuski tuli päättärillä herättelemään. Kysyin, että ollaankos me menty jo asuinalueen X ohi, vaikka hyvin näin, että nämä maisemat ei näytä tutuilta. Pari muuta väsynyttä kulkijaa kuski heitti ulos, mutta minulle sanoi että "älä sä lähde". Mietin vähän että mitähän tässä seuraavaksi tapahtuu, kun kuski lähti ajamaan ja sanoi, että olen menossa tallille sitä kautta, saat kyydin himaan. Erinomaista palvelua!

Kotiin viime yönä pysäkiltä kävellessäni linnut lauloivat ihan älyttömän kovaa. Äärimmäisen ihana tunnelma, vaikka uni meinasi tulla silmään - kirpeä huhtikuinen yö ja lintujen konsertti. Tuntui olevan todellinen kilpalaulanta erimerkkisillä tipuilla päällä. Rakastuin tähän asuinpaikkaani taas uudelleen.

Baarissa olin ihan pihalla, kun noissa humppapaikoissa kierto on niin nopeaa, ettei tiedä, missä paikassa ihmiset tuppaavat käydä! Kai se iän vaikutus on vääjäämätön: nykyään kiinnostaa lähinnä karaokepaikat tai sitten muutama ravitsemusliike tuolla vähän kauempana keskustasta.

Facebookissakin on herätty vastustamaan uusia Ideaparkkeja ym. ostoshelvettejä. Pelkäsin jo, että eikö kukaan ole niitä vastaan? Miksi, oi miksi niitä ostoskeskuksia pitää koko ajan pykätä lisää? Samat Lindexit ja Kappahallit niissä on kaikissa, sitten voi sanoa että ajettiin 40 km meidän perheen junttimaasturilla, jotta saadaan äipälle parit tarjoussukkahousut, Maijalle ja Matille jotain tarjoushintaisia neonvärisiä Made in Taiwan -leluja ja Citymarketista ne perinteiset mäyräkoira isille, sipsit ja dipit äipälle sekä paalillinen paskapaperia (vanha virsi, mutta sitähän se on).

Shoppailu on välillä ihan kivaakin (Riukukin käy Jumbossa, tunnustan), mutta siinä vaiheessa, kun kaikki pikkukaupat kuolee, niin tyhjien miniostareiden näky alkaa ketuttaa. Eikä tarvitse edes mennä mihinkään vanhaan keskukseen. Kampin keskuksessa on paljon hienoja lasiseiniä, joiden takana on tyhjää liiketilaa. No mutta onhan se ainakin teineille hieno paikka hengata.

Kurssikaverin kanssa kirottiin museoiden ilmaispäivien vähenemistä ja poistumista. Kaino ehdotukseni Helsingin kaupungille on, että määrätkää noille ostareille sisäänpääsymaksu ja muuttakaa museot ilmaiseksi! Eikös sen taiteen pitänyt kuulua kaikille?

keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Do a little dance, make a little love

Tämä niin kutsuttu akateemisuus (lue: yritys päästä tenteistä edes ykkösellä läpi) tekee ihmisen liian... epä-eläinmäiseksi.

Ei paljon jää aikaa tai intoa miettiä, mitkä kengät saisi hameenhelman heilumaan sopivasti muttei liikaa, kun pitää miettiä, mitä joku viisas teoreetikko sanoi jotain indoeurooppalaisiin lainasanoihin tai deonttiseen modaalisuuteen liittyen.

Kesällä voi onneksi olla ihmisrotuinen elukka.

Siirtyä Maslowin hierarkiaportailla niille alemmille tasoille.

lauantai 19. huhtikuuta 2008

Vänskap

Viime viikonloppuna oli valtavan hauskat polttarit Hämeenlinnassa, eihän niistä ole tietenkään aikaisemmin voinut hiiskua. Hämeenlinna on muuten hauska kaupunki, varsinkin Aulangon seutuun tunsin vetoa. Hauskaa kun kaikki ei aina tapahdu Helsingissä tai Tampereella!

Polttarisankari oli luonnollisesti hemmoteltu ja rakastettu.

Siellä nähtiin niin ihquja ystävyyden osoituksia, että I could not help but wonder (valmistaudun Sinkkuelämää-leffaan henkisesti, mutta voisko ne Ilta-lehti-sanomat lopettaa sen prkl:n spoilaamisen? Ei muidenkaan leffojen juonia selosteta yksityiskohtaisesti lehdissä kuukausia ennen leffaa? Ääliöt!) että mitä ystävyyden käsite sisältää, kuka siihen mahtuu, ja miten siitä pidetään huolta tarpeeksi tänä mukakiireisenä aikana.

Ihmissuhteisiin on näet tullut melkoista muutosta viime vuosina.

On niitä, joiden kanssa olen näköjään ajautunut pysyvästi erilleen.
On niitä, jotka soittavat vain silloin kun tarvitsevat jotain.
On niitä, joiden kyydistä olen harmikseni tipahtanut, tai huomannut sen vasta kun puukko on jo niskassa.

Ja olen itsekin välillä ollut varsinainen mulkvisti, varsinkin niille, jotka ovat kaikkein parhaita.

Mutta on myös niitä, joiden kanssa on muuttohengessä kannettu mikroaaltouunia keskellä yötä kaatosateessa evakkoon yhteiskuntakelvottoman narkkikämppiksen luota.
Ja niitä, joita onnistuu aina naurattamaan hyväksi havaituilla resepteillä.
Ja niitä, joiden kanssa joka-aamuinen drama queen -puhelu pelastaa päivän kuin päivän.

Onneksi on ne tyypit!

Tahtoo kirjevihot takaisin.

torstai 10. huhtikuuta 2008

Kepu <3 <3 <3 (not)

Aah, tämä uutinen lisää jo entuudestaan ylitsepursuavaa rakkautta kepulaisia kohtaan. Ei sitten ole parempaa käyttöä niille sukanvarteen jemmatuille rahoille? Että oikein "vaalivoitto".

Anna mun kaikki kestää, antakaa ne tekstarirahanne ennemmin vaikka kodittomille kissoille!

maanantai 7. huhtikuuta 2008

Pikainen kulttuuripläjäys ja vähän kerskakulutusta

Menkää ihmeessä katsomaan Nan Goldinin valokuvanäyttely Kiasmaan, oli todella hieno. 13.4. asti vain pystyssä, eli hopi hopi. Kerrankin valokuvia, joissa ansiot olivat oikeasti kuvien... aiheissa (New Yorkin alakulttuureja, aidsia ja sellaista) ja laadussa, eli ei mitään tekotaiteellista, niin kuin erään nimeltämainitsemattoman ei-niin-suosikkini otokset.

Perjantaina käytiin katsomassa Funny Games. Ko. leffa oli niiin liikaa perjantai-illan myöhäisnäytöksessä, aika pelottava toisin sanoen. Mielenkiintoinen kyllä sinänsä, väkivaltaa ei näytetty ollenkaan sanan varsinaisessa merkityksessä. Ahdistus oli kyllä 100 %, kai sitä voi pitää toimivan leffan merkkinä!

Euforiaa ostamisesta voi saada myös silloin, kun joku toinen ostelee omilla rahoillaan itselleen tavaraa ja itse on vaan makutuomarina. Miespuolisilla seuralaisillani meni kummallakin lauantaina kymmenkertainen määrä rahaa omiin vaatimattomiin shoppailuihini verrattuna. No mutta suomalainen yritystoiminta ainakin kiittää...

Nyt sitten koko viikko opiskelua ahkerasti. Joo-o.

keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Vaihtoehtoinen kielitoimisto

Kiellettyjä sanoja, vol.1:

* koiruus
* masuasukki
* rakkula
* innovaatio
* Ike (ei vaiskaan)

Puistatusta aiheuttaa myös se, kun earl grey -teetä kutsutaan early greyksi tai espressoa ekspressoksi.

Ps. Mitä v***ua tuo yläkerran naapuri tekee? Käy kusella ja suihkussa yhtä aikaa? Kohina on sen mukainen. En ole tosin tilannut tätä kusikonserttoa tähän aikaan yöstä. Taitaa olla kännissäkin.

tiistai 1. huhtikuuta 2008

Mitenkäs se puutarha oikein jakselee talven jäljiltä

Oletko pitänyt puutarhasi kunnossa?

Mahtavaa runoutta voi saada tekstiviestiinkin mahtumaan. Pitääkö sille puutarhalle antaa jotain kalkkia vai riittääkö pelkkä kuivien oksien katkominen? Mitähän sinne kannattaa istuttaa? Ja tärkein kysymys - onko nyt muodissa minimalistinen japanilainen puutarha vaiko rehevämpi sademetsä?